Grupe

Savjetovalište povremeno objavljuje cikluse grupnih susreta koji imaju za cilj stjecanje određenih znanja i vještina važnih za uspješno studiranje i uspješno socijalno funkcioniranje.

Grupni oblici rada obično okupljaju od 10 do 15 polaznika koji zajedno prolaze ciklus od 3 do 10 radionica (ovisno o vrsti grupe), obično jednom tjedno u trajanju od 2 sata. Većina Grupa podrazumijeva fiksni sastav polaznika od kojih se očekuje redovito dolaženje i uvažavanje pravila koje grupa dogovori na prvom susretu.

Grupni rad uz obavezan edukativni dio uključuje mnogo grupnih aktivnosti i interakcije članova, razmjenu informacija i iskustava, rasprave i vježbe. U grupama podrške bitan čimbenik napretka je uzajamna podrška članova grupe i razvoj emocionalne povezanosti.

Pokretanje novih grupa – ciklusa radionica objavljuje se na web stranici Fakulteta, web stranici Savjetovališta i na panou Savjetovališta u auli.


Aktualni grupne oblike rada u koje se možete uključiti objavljeni su u Novostima, te se na njih potrebno prijaviti prema uputama na stranici Kontakt.


Do sada su nuđene sljedeće Grupe:

“Grupa za organizaciju vremena i zadataka”
“Vjetar u apsolventska jedra” – grupa podrške apsolventima
“Trening uspješnog učenja”
“Trening upravljanja vremenom”
“Kako savladati strah od ispita”
“Kako biti uspješan student”
“Grupa podrške u učenju”
“Upoznajmo se” – grupa za razvoj socijalnih vještina
“Zajedno” – grupa za trening socijalnih vještina
“Grupa podrške u socijalnoj prilagodbi”
“Veze… Bezveze?” – radionice za snalaženje u bliskim odnosima
“Kako pobijediti tremu i savladati strah od izlaganja”

Odgovori